Chirurgie

Chirurgia orala este un domeniu larg care se adreseaza diverselor probleme dentare. Majoritatea sunt dentare, insa altele implica anomalii ale maxilarului sau gingiilor si alte proceduri.

Iata cateva probleme comune tratate de chirurgia orala:

IMG_05591

Caderea dintilor: dintele se poate pierde din cauza unei boli sau a unei lovituri, fiind reconstituit cu ajutorul unui implant dentar. Acesta este o alternativa la protezele dentare detasabile si are un aspect mult mai natural. Un implant dentar trebuie ancorat in osul maxilarului pentru o mai buna stabilitate, astfel incat pacientii sa isi capete sanatatea orala si densitatea osoasa.

Dinti impactati: In cele mai multe cazuri, problemele sunt cauzate de cresterea maselelor de minte. Acestia sunt ultimii molari care apar ultimii la o dentitie completa. Apar ca rezultat al spatiului insuficient in cavitatea bucala pentru acesti doi molari mari. Pe durata cresterii, maselele de minte pot fi obdurate in gingii. De aceea, apar in cele mai multe cazuri umflaturi, dureri si sangerari. Dintii impactati pot afecta alinierea celorlalti dinti prin presiunea pe care o exercita asupra acestora.
Majoritatea dentistilor nu recomanda pastrarea dintilor impactati din cauza problemelor de sanatate pe care acestia le pot cauza, astfel incat inlaturarea lor este cea mai frecventa solutie.

IMG_0325

Asta nu e tot.
Iti mai recomandam si