Etapele aparitiei dintilor la bebelusi

Pentru copii, gura este o zona foarte sensibila, pe care o folosesc pentru satisfacerea foamei si pentru explorarea obiectele noi din jurul lui. Dintii copilului sunt la fel de importanti ca si dintii permanenti ai adultului. Primii dinti incep sa apara la copil in jurul varstei de 6 luni si ii ajuta sa mestece si sa vorbeasca.

Primul dinte care erupe la copii este incisivul central inferior primar. Eruptia dintilor copilului incepe cand alte modificari ale sistemului imunitar incep si ele sa apara. Varsta de 6 luni este cea in care copiii pierd cea mai mare parte din anticorpii materni iar copilul este dispus la o varietate de infectii.

Capacitatea maxima de eruptie este atinsa datorita obiectelor bagate in gura si roase. Acest fenomen este o parte normala din dezvoltarea neurologica a copilului.

Pentru a domoli durerea provocata de eruptia dintilor dati-i doua jucarii de ros refrigerate, unguente care ii atenueaza durerea si alte medicamente recomandate de medicul specialist.

Adorable happy baby in colorful towel on sea beach

Tehnicile de igiena orala pot fi modificate in functie de varsta copilului. Pentru copiii mici gingiile pot fi curatate o data sau de doua ori pe zi cu o bucata de tifon curata. Acest lucru ne ajuta la crearea unui mediu sanatos pentru dintii care erup. Periuta de dinti ar trebui sa fie introdusa la sugari in jurul varstei de un an.

Dupa varsta de 3 ani este recomandata folosirea unui bob de pasta de dinti pentru curatarea acestora.

Copiii mici de obicei nu au rabdare si nici vointa de a se spala pe dinti. De aceea parintii pot practica diverse recompense pentru efecturea acestei activitati.

Timpul initial de periere ar trebui sa fie de 5 secunde dupa care sa creasca treptat. Folosind aceasta tehnica de recompense, parintii pot urmari succesul primei incercari de periere a dintilor.

Cariile timpurii sunt o boala frecventa la copiii de 3 ani din intreaga lume. Acestea afecteaza initial dintii de sus din fata si in cele din urma se extinde la molarii primari.

Gura unui copil contine milioane de bacterii inclusiv streptococi infectiosi. Aceste bacterii sunt initiatotii procesului de aparitie a cariilor. Atunci cand un parinte isi hraneste copilul cu aceeasi lingura cu care a mancat si el, va transfera in gura copilului alte infectii si bacterii.

Factorii care influenteaza aparitia cariilor includ: dieta si nutritia, igiena orala, fluorizarea, masuri preventive dentare, transmiterea de microbi cariogene de la mama la copil, fluxul salivar, imunitatea mucoasei, stilul de viata, un istoric medical al cariilor dentare anterioare.

Cum pot identifica parintii cariile dentare: primul semn este localizarea unei leziuni pe suprafata smaltului. Parintii ar trebui sa efectueze controale curente pentru identificarea cavitatilor de culoare maro aurie.

Discutati cu medicul dentist pentru a stabili pasii necesari care trebuiesc  urmati pentru protejarea dintilor copiilor de carii.

Asta nu e tot.
Iti mai recomandam si