Fatete dentare ceramice

 

Fatetele de portelan (ceramica) reprezinta o metoda minim invaziva de infrumusetare sau restaurare a dintilor pentru a avea un zambet perfect.

PorcelainVeneers1-big
Dental_ceramic_venir
emax

Iata cateva intrebari si raspunsuri utile, care ne ajuta in luarea decizie de a alege aceasta optiune pentru a avea un zambet extraordinar.

Cand se recomanda alegerea fatetelor?
Fatetele se pot folosi in foarte multe cazuri, in scop cosmetic, dar si terapeutic.Acestea pot corecta anomalii de forma, de pozitie sau de de culoare a dintilor: usoare inghesuiri dentare, dinti spatiati-treme si diasteme, modificati de culoare, obturatii de diferite dimensiuni- mai mici sau mai mari, dinti prea scurti (suras gingival), dinti prea ingusti sau prea lati etc .

Ce caracteristici au fatetele?
Fatetele au o grosime cuprinsa intre 0,2 -0,6 mm, in functie de fiecare caz in parte si in functie de rezultatul dorit.
De asemenea, exista cazuri in care suprafata dintelui care urmeaza a fi fatetata nu trebuie preparat (no prep, prepless).

Se poate face o simulare, ca sa vedem concret cum vor arata?
Da, exista posibilitatea de a simula impreuna cu medicul curant si tehnicianul dentar, a rezultatului final, astfel incat pacientul isi poate crea o idee despre cum ar arata si ce ar presupune aceasta schimbare si poate imbunatati anumite aspecte.

Sunt mai sensibili dintii restaurati cu fatete? Trebuie sa imi schimb stilul de viata si cel alimentar pentru a rezista cat mai mult?
Nu. Dintii fatetati au nevoie de aceeasi ingrijire ca si dintii naturali, fatetele fac corp comun cu dintele si practic, are acelasi rol si aceeasi rezistenta ca si smaltul natural.

De cate sedinte este nevoie pentru a avea fatete?
In cazul in care mai sunt de urmat si alte tratamente pot fi nevoie de mai multe sedinte.

 Care este durata de viata a fatatelor?
15-20 de ani.

 Se pot decimenta fatetele?
Nu. Fatatele se lipesc de dinti cu ajutorul unor materiale speciale, create pentru a le imbunatati rezistenta in timp.

Se ia mult din suprafata dintelui natural pentru aplicarea unei fatete?
Grosimea unei fatete (0,2-0,6mm) depinde, in functie de fiecare caz in parte, de la pacient la pacient. Exista dinti care nu trebuiesc preparati deloc si dinti care necesita un sacrificiu mai mare de substanta (maxim 0,6).

after1
after3-1
After3-0

Fatele dentare LUMINEERS

Exista un tip de fatete de portelan, numite LUMINEERS, care intrand pe piata a redefinit notiunea de estetica dentera. Acest tip de fateta de portelan are calitati superioare celor uzuale avand aspectul unei “lentile de contact”.

Avantaje:

  • lipsa durerii la aplicare
  • acest tip de fatete de portelan nu necesita o prelucrare initiala a dintelui pentru aplicare
  • culoarea este permanenta
  • dispare sensibilitatea dentara prin faptul ca nu se realizeaza o prelucrare a smaltului
  • exista posibilitatea de a se reveni la dintii naturali ai pacientului (lipsa modelarii structurii prin pilire)

Pentru realizarea unui tratament cu acest tip de fatete de portelan, medicul specialist din cadrul clinicii noastre va prelua amprentele care vor fi trimise in Statele Unite la laboratoarele din California. Laboratorul ne va furniza in cel mai scurt timp posibil fatetele personalizate pentru pacientul in tratament.
Nu trebuie uitat faptul ca acest tip de tratament estetic necesita o verificare odata la 6 luni, realizata de medical specialist care conduce tratamentul.

xFATETE1-300x209.png.pagespeed.ic.XNCA3RB7-p
xfatete1-300x258.jpg.pagespeed.ic.ZC7989LQIg
xdiploma-fatete-corina-300x212.jpeg.pagespeed.ic.jlXkITX_7_

Va asteptam in acest cabinet de stomatologie pentru a va reda zambetul dorit.

Asta nu e tot.
Iti mai recomandam si