Implantologie

Implantul dentar reprezintă o soluție modernă È™i extrem de accesibila, care permite înlocuirea dinților extraÈ™i fără a interveni asupra dinților vecini acestora, de cele mai multe ori integri.

coroana_individuala

Implanturile dentare sunt recomandate in urmatoarele situatii:
“¢ Pacientilor care nu doresc slefuirea unor unitati dentare in vederea realizarii unei lucrari protetice.
“¢ Pacientilor care nu doresc/nu pot suporta o proteza dentara partiala sau totala.
“¢ Pacientilor care poarta proteza dentara insa doresc inlocuirea acesteia din motive functionale, estetice, psihologice sau igienice.
“¢ Pacientilor care doresc o mai buna masticatie pentru a-i ajuta in procesul de digestie.

Implanturile dentare inlocuiesc de fapt radacinile dentare si reprezinta suportul pe care se vor aplica coroanele ce vor substitui dintii de extras sau dinții deja absenți. Ele se introduc direct în maxilar È™i mentin dintii falsi în loc în acelaÈ™i mod în care rădăcinile ofera sprijin dintilor naturali.

Care sunt pasii urmati pentru realizarea implantului dentar
1. Inserarea implantului dentar
2. Montarea surubului
3. Realizarea coroanei de portelan pe implant
4. Cimentarea coroanei pe implant

Implant
etape_implant_lore


Iata care sunt intrebarile cele mai frecvente pe care le pun pacientii referitor la implantul dentar:

Exista cazuri in care implantul dentar nu este recomandat?

Majoritatea pacientilor care nu prezinta probleme generale de sanatate pot beneficia de un implant dentar. Varsta nu constituie un factor de risc in implantul dentar. Starea generala de sanatate si structura morfologica a cavitatii bucale pot exclude aplicarea unui implant dentar, astfel incat o evaluare individuala este absolut necesara.

Cum este acceptat implantul dentar comparativ cu dantura originala?

Niciun substitut nu poate inlocui originalul. Implanturile sunt cea mai buna solutie daca nu doriti o proteza dentara sau daca nu preferati lipsa dintilor. Majoritatea pacientilor nici nu realizeaza ca poarta implanturi dentare.

Cum se pot intretine implanturile dentare?

Implanturile dentare si protezele fixate peste acestea se vor intretine exact ca dantura originala. Mentinerea de lunga durata a implanturilor dentare depinde de efortul pacientilor de a-si mentine starea de sanatate a cavitatii orale. Trebuie sa va prezentati periodic (de obicei o data la 6 luni) la medicul dentist care a efectuat implanturile dentare.

Care este durata de viata a implanturilor dentare?

Durata de viata a implanturilor dentare difera de la un pacient la altul. O stare de sanatate generala buna, o buna igiena orala pot imbunatati perioada de mentinere a implanturilor in cavitatea orala (exista pacienti care si-au pastrat implanturile pentru o perioada mai mare de 25 de ani). Dentistul dumneavoastra va va informa exact ce trebuie sa faceti si la ce sa va asteptati.

IMG_03791

Asta nu e tot.
Iti mai recomandam si