Marire buze cu acid hialuronic

Buzele…….fiind centrul atentiei, este esential sa arate extraordinar!

Buzele…….folosite la  vorbit, sarut, zambit!

pag-2

Pentru a crea buzele perfecte, trebuie sa cunoastem elementele definitorii prin care acestea vor arata asa cum ne dorim (Cupid’s bow= arcul lui cupidon; philtrum= filtrul buzei superioare; nasolabial fold = santul nasolabial, oral comisul = comisura orala; vermillion border).

In situatia ideala, latimea buzelor (distanta dintre cele doua comisuri) trebuie sa se inscrie in spatiul inter-iris (fig.1, liniile punctate). In ceea ce priveste proportia dintre cele doua, buza superioara si inferioara, ar trebui sa fie 1/3 atat in volum (fig 5) cat si in inaltime. Distanta de la baza nasului pana la limita inferioara a buzei superioare va fi o treime din distanta de la barbie la deschidere a gurii (fig1).

Protuzia buzelor depinde de grosimea tesuturilor, de tonusul muscular, de pozitia dintilor frontali si de osul subjiacent. Proeminenta buzelor este evaluata prin distanta pe care fiecare buza o proiecteaza inaintea unei linii verticale arbitrar stabilita (fig.2). In repaos, buza superioara nu trebuie sa proemine mai mult de 3mm peste linia neagra punctata (care trece prin baza nasului). Buza inferioara, de asemenea, nu ar trebui sa depaseasca cu mai mult de 4 mm linia albastra. Variabile exista, in funcție de rasa È™i de tipul de piele, dar aceste norme estetice vor urma proportiile globale faciale.

Picture2

Este de preferat ca treapta labiala sa fie usor negativa, ceea ce inseamna ca buza superioara circumscrie buza inferioara cu 2-3 mm (fig 3.) Unghiul nazo-labial (fig 4) se masoara intre baza nasului si buza superioara. Estetic se considera a fi atunci cand acesta are valori de aproximativ 99*. Atunci cand se modeleaza buzele, o atentie deosebita o reprezinta si simetria dreapta stanga. Cele doua parti trebuie sa fie perfect simetrice!

Datorita tuturor acestor considerente nu este intelept pentru a umfla pur si simplu buzele si a denatura proportiile. Daca doriti un astfel de tratament, acesta trebuie sa fie facut de un specialist care intelege principiile echilibrului facial si al buzelor.

pag-1

Buzele pot fi modificate prin:

  • definirea conturului
  • eliminarea ridurilor periorale
  • adaugarea de volum
  • umplerea depresiunilor comisurale (marionette lines)
  • redefinirea “žarcului lui Cupidon”

Intrebari frecvente

  • Care sunt produsele folosite pentru modificarea buzelor?

Produsele care se folosesc in prezent se numesc generic “žDermal Fillers”. Ele sunt geluri viscoelastice de acid hialuronic (HA)- biopolimer natural format dintr-un lant de glicosaminoglicani. HA se gaseste in mod natural in piele si alte tesuturi ale organismului uman (e.g. articulatii). Diverse companii farmaceutice produc acest gel de acid hialuronic sub diverse denumiri comerciale : JUVEDERM, RESTYLANE, BELOTERO, TEOSYAL, etc.

  • Cum sunt folosite aceste produse pentru modificarea buzelor?

Acidul hialuronic se injecteaza in ariile in care dorim un plus de voulm. Astfel putem obtine diverse efecte: definirea conturului buzelor, eliminarea ridurilor din jurul buzelor sau doar volum.

  • Injectia doare?

Nu, injectia nu doare. Se poate resimiti doar un usor discomfort in timpul si dupa procedura. Injectarea se face cu un ac ultra fin, pentru ca intepatura pielii sa fie cat mai putin dureroasa.  Procedura de injectare a acidului hialuronic se realizeaza sub anestezie locala. Aria de injectat este  anesteziata in prealabil fie cu un gel anestezic de contact, fie printr-o anestezie locala prin infiltratie (intraorala).

  • Efectul obtinut este definitiv?

Nu, efectul obtinut dureaza in medie 6-9 luni, in functie de metabolismul fiecarui pacient. Daca se doreste o noua injectare dupa aceasta perioada, aceasta va fi cantitativ mai mica decat la prima injectare. Daca dupa aceasta perioada pacientul nu mai doreste o noua corectie, buzele revin la forma initiala, fara alte efecte secundare pe termen lung.

  • La ce ar trebui sa ma astept imediat dupa tratament?

Imediat post-injectare poate apare un edem (umflatura) si/sau echimoza (vanataie). Acestea se daoreaza injectiei, nu este obligatoriu sa apara si ele dispar in 2-3 zile post tratament. Pacientul poate reveni la activitatile lui zilnice imediat dupa procedeu.

In primele 24 ore trebuie evitate exercitiile fizice obositoare, bauturile alcoolice si expunerile la soare.

 

Un zambet tradeaza incredere,

Un zambet este o opera de arta….. creat de Dumnezeu si redefinit de noi.

Dr. Raluca Dragomir M.D., D.M.D.

Specialist chirurgie orala si maxilo-faciala

Asta nu e tot.
Iti mai recomandam si