Testeaza-ti cunostintele cu privire la ingrijirea dintilor

Periajul si folosirea atei dentare, sunt mai mult decat sanatoase pentru dintii tai si pentru ca acestia sa devina mai albi. Aceste obiceiuri pot indeparta bolile de inima, boala Alzheimer, precum si alte boli.

Faceti testul de mai jos pentru a vedea daca aveti un nivel minim de cunostinte despre cum ar trebui sa va ingrijiti dintii. Incercati sa nu trisati!

1) Limita unui periaj este de 2 minute?

a) Adevarat

b) Fals

2) Ar trebui sa curatati mereu dintii cu ata dentara dupa periaj?

a) Adevarat

b) Fals

iStock_000013858320XSmall

3) Care dintre urmatoarele bauturi sunt cele mai daunatoare pentru dinti?

a) Sifonul

b) Sucul de fructe

c) Laptele

d) Bauturile energizante

4) Afectiunile gingivale isi fac aparitia in jurul varstei de 20 de ani?

a) Adevarat

b) Fals

Raspunsuri

1) Doua minute este un timp multumitor pentru periajul dintilor si indepartarea placii bacteriene de pe dinti. Ar putea sa continue pana la 5 minute, insa un timp mai indelungat va rani gingiile.

2) FALS. Dentistii recomanda sa folositi ata dentara pentru indepartarea resturilor alimentare si pe urma sa apelati la periaj. Este indicata folosirea de doua ori pe zi a atei dentare, cu toate ca o singura utilizare este suficienta pentru a va mentine gura sanatoasa.

3) Lapte, suc de fructe, sifon si bauturi energizante. Cercetatorii au constatat ca bauturile energizante duc la eroziunea smaltului chiar mai repede decat sifonul. Sucul de fructe nu este la fel de rau precum cred stomatologii, insa este dovedit faptul ca laptele nu este la fel de protectiv pentru dintii, asa cum se credea.  Daca va este sete, cel mai indicat este sa beti apa.

4) ADEVARAT.  Cel putin in cazul in care inca mai tineti la dintii dumneavoastra. Un studiu efectuat a aratat ca 60% dintre persoanele de 20 de ani, semnaleaza la 4 dinti semne precoce ale bolilor gingivale.

Asta nu e tot.
Iti mai recomandam si