fbpx
preloader

Luni-Vineri: 9:00 – 19:00

Sâmbătă: 9:00 – 15:00 Tătărași / Urgențe

+40 736 510 295

+40 735 510 295

Fațete dentare

Fațetele dentare fac posibil zâmbetul alb cu dinții perfect aliniați. Se pot realiza din material compozit într-o singură ședință sau din ceramică presată Emax (porțelan), pentru care sunt necesare 2 ședințe.

Fațetele dentare sunt componente realizate în laboratorul dentar și aplicate pe suprafața dintelui de către medicul stomatolog în vederea îmbunătățirii aspectului dinților. Deși scopul este același în cele mai multe cazuri, fațetele se diferențiază de albirea dentară. Spre deosebire de albirea dentară, fațetele dentare pot schimba radical atât culoarea dintelui cât și forma și poziția acestuia. Fațetele nu sunt componente funcționale ale dintelui și în consecință nu sunt folosite pentru a îmbunătăți masticația sau pentru a întări un dinte afectat de carie dentară.

Fațetele dentare vor rămâne albe pe toată perioada purtării lor. Acestea nu se pigmenteaza și nu se acoperă ușor cu diferite alimente colorate, fiind extrem de rezistente și durabile și foarte prietenoase cu țesuturile înconjurătoare, cum ar fi gingiile.

Pacientul ideal pentru fațete dentare este acel tip de pacient cu dinții sănătoși, care nu necesită tratamente ortodontice sau tratamente de canal. Pentru acest tip de pacient, tratametul cu fațete dentre este foarte simplu și rapid de realizat.