fbpx
preloader

Luni-Vineri: 9:00 – 19:00

Sâmbătă: 9:00 – 15:00 Tătărași / Urgențe

+40 736 510 295

+40 735 510 295

Stomatologie pediatrică

Este specialitatea stomatologică limitată de vârstă, care desfășoară măsuri de prevenire terapeutice pentru copii și adolescenți (începând cu vârsta de la 4 – 6 luni, până la 18 – 21 ani).

Datorită particularităților dinților de lapte și a dinților definitivi tineri, copiii sunt o categorie aparte de pacienți.

Odată cu erupția primilor dinți de lapte, în jurul varstei de  4 luni – 1 an, ar trebui să aibă loc și prima vizită la medicul stomatolog pedodont. Acest lucru va permite copilului să se familiarizeze atât cu pedodontul, cât și cu mediul cabinetului și oferă șansa părinților de a primi de la medic recomandări de prevenire a cariilor, dar și de a depista din timp leziunile.

Stomatologia pediatrică cuprinde de asemenea și tratamente profilactice (sigilări, fluorizări, îndrumări privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importantă ca și tratarea lor. Anumite afecțiuni ale dinților de lapte pot provoca tulburări în dezvoltarea dinților definitivi; din această cauză, este foarte important să se acorde aceeași atenție și tratării dinților de lapte, pentru că, în funcție de sănătatea acestora depinde dezvoltarea sănătoasă a arcadelor dentare permanente.